Tuesday, 20 December 2011

buat bakal suamiku....

 

ASSALAMUALAIKUM BAKAL SUAMIKU.....

hisshh...macam gatal jer bunyi salam ana tue kan......entahla hari nie ana rasa macam lain jer....bila ana tengok status kawan2 ana di facebook maka ana pun terasa keingginan untuk berkahwin itu tetapi calon ana nie masih jalan kaki menuju ana...cepatlah naik kereta wahai bakal suamiku...baru cepat kita jumpa...heheheeh.....


 

mengarutlah semua itu.....hehehe....ALLAH malunyer ana....suka sangat cakap mengarut kan...tapi ana yakin dan pasti dengan janji ALLAH berkenaan dengan jodoh ana......ana akan tunggu bakal suami ana menunaikan hak wali ana nanti....semoga ALLAH mempermudahkan urusan ana ini....=)

senyum simpul jer ana buat entry nie.....ALMAKLUMLAH tengah berangan untuk dapat keuarga bahagia.....tapi awas buat sahabat2 ana yang sedang hangat BERCINTA sekarang nie....cuba tengok nie tentang jodoh kita ...ianya ada 3 kategori semuanya.....

1) JODOH DARI SYAITAN
iaitu lelaki dan perempuan yang berjalan berpegangan tangan dan menuju ke arah kemaksiatan. Apabila si perempuan tadi mengandung, barulah si lelaki tadi menikahi perempuan tersebut.

2) JODOH DARI JIN
iaitu lelaki yang menyukai seorang perempuan yang tidak menyukai dirinya, lalu dibomohkan dan disihirkan perempuan itu untuk setuju berkahwin dengan lelaki tadi.

3) JODOH DARI ALLAH
iaitu pandangan 2 pasang mata iaitu lelaki dan perempuan sehingga menusuk ke dalam jiwa. Lalu,lelaki itu pun masuk meminang perempuan tadi. Perempuan tadi menerimanya. Mereka bernikah dan bercinta selepas itu kerana cinta selepas kahwin adalah satu2nya cinta yang diredhai ALLAH. Bercinta sampai ke syurga. Itulah yang digelar "Syurga Cinta" tanpa berlakunya sebarang bentuk kemaksiatan.

 

okey.....yang mana satu jodoh anda?????

ana harap jodoh ana merupakan jOdoh dari ALLAH......amin....

pesanan buat diri ana:~

~persiapkan diri untuk jadi isteri solehah dulu....

~persiapkan diri jadi ibu kepada bakal anak-anak nanti....
~nak jadi muslimah sejati dulu......
~banyak lagi......hehehee
 

SEMOGA ALLAH MEMPERMUDAHKAN SEMUA URUSAN ANA.....

~~~JUMPER LAGI~~~

 
 

No comments:

Post a Comment