Sunday, 7 July 2013

mood buat nota....




my hero ~ cikgu, cikgu ambil dari internet ek nota (selepas aku agihkan nota bab 12 geografi untuk mereka......)

me ~ hah...ambil dari internet (tanyaku sambil mula buat muka xpuas hati )

my hero ~ eh2...salah ek cikgu..... (tanya my hero sambil menatap mukaku dengan wajah bersalah..hero yang lain senyap jer menunggu jawapan dariku....)

me ~ hello...plizz sikit... cuba awak tengok page last sekali.... kalau ada smile yang sweet macam saya tue maksudnya (tanyaku sambil tersenyum manis dan keningku diangkat berkali-kali)

my hero ~ fuyooooo.....cikgu buat ek? thanks cikgu...love u...... ( satu kelas buat tepuk semangat......comel sungguh..... )

me ~ okey2...dah2....xpayah nak tepuk sangat... (ujarku sambil tersenyum indah sambil melihat tanda sayang daripada mereka ).....

::::: MOOD SENANGNYA DALAM HATI...... TERIMA KASIH MY HERO.. :::::


ALHAMDULILLAH....semakin hari semakin kurang ketidakselesaan diriku untuk bersama dengan my hero....kami sudah boleh bergurau dan boleh berbincang perkara yang bukan kena dengan pelajar..... 

ALHAMDULILLAH....... MENARIK NAFAS LEGA....... 

SEMOGA LANGKAHKU SEMAKIN DIPERMUDAHKAN..... 



GAMBAR EHSAN DARI GOOGLE.......

Alhamdulillah.....

Assalamualaikum semua.....

erm...lama rasanya ana xupdate blog nie...ana pun xtahu kenapa...mungkin dulu sebab kawan ana suka menulis dan berjangkit penyakit itu dengan ana.... tapi memang betul la dah lama ana xmenulis....cerpen pun dah lama ana xtulis....mungkin kesibukan ataupun xtaulah kenapa..... hanya Allah yang tahu...tapi semua penulisan ini pun digerakkan oleh Allah ....Alhamdulillah......

hidup sebagai guru nie tidak senang sebenanrnya....sekarang baru ana dapat rasa apa yang cikgu2 ana dulu rasa bila ana buat perangai... hihihi...maafkan ana yer cikgu2 seluruh Malaysia..... kalau ana tahu ana bakal jadi guru tentu dulu ana akan jadi seorang pelajar yang baik.... (ish2...xbaiklah sayang kalau guna perkataan kalau...... ).....

okey2...terima kasih sayang kerana ingatkan ana..... jadi hari nie ana nak bercerita bahawa ana sangat bersyukur dengan profesion ana nie...sangat mencabar dan yang paling penting kesabaran mestilah perkara utama yang mesti ada dalam diri ini......

nanti ana akan masukkan cerita ana bersama-sama dengan my hero2..... mereka memang sangat suweet..... namun ada juga saat yang ana rasa nak marahkan mereka tapi banyakkan bersabar kerana sebenanrnya mereka berbuat demikian kerana nak lihat betapa sabarnya kita melayan karenah mereka.....

ALHAMDULILLAH terima kasih YA ALLAH.....

HOPE ONE DAY I CAN BE A BEST TEACHER....... INSYA-ALLAH