MulaKan HARI mu DEngAN

Photobucket

Friday, 30 September 2016

Abah...Selamat Hari Lahir...

Assalamualaikum Cinta Hatiku....

erm...walaupun kak teh tahu abah tak akan baca tulisan kak teh ini tapi kak teh ingin juga menulis untuk puaskan hati kak teh...hihihi...sebab tadi tak sempat habis pun wish birthday sebab abah lorat nak beli ikan....hihihi...

kak teh :Abah, Assalamualaikum...kak teh nie (excited betul aku bila boleh bercakap dengan abah dan mek)

Abah : abah xdok rumah nie..abah dok kedai (hihihi...tentu dia malu nak melayan anak dia bila berada di kedai...almaklumlah anak dia nie karenah macam macam..ada sahaja benda nak di sakat abah dan meknya)

kak teh : oooo...okey...abah dok kedai gapo? (tengok betapa busy body nya anak dia nie...semuanya nak tahu )

Abah : abah dok kedai ikan nie...beli ikan sikit (ketawa dia ...tentu seronok dengar anak dia happy)

kak teh  : peeewwitttttt....beli ikan gapo..masak sedap la...lapar pulak kak teh..makan kek dok hari nie (huhuhu...mulut macam bertih jagung yang nak jadi pop corn tue....papapapapapa..tak berhenti)

Abah : mesti la makan kek.... balik la makan kek dengan mek dan abah (huhuhu...tersentap seribu rasa bila dengan abah cakap gitu dan dengan senyum sememeh ucap SELAMAT HARI LAHIR terus letak telefon)

|| Abah...Selamat Hari Lahir ||

Abah..Anugerah Terindah

Hadiah Dari Allah Untuk Kami Sekeluarga

Titik Peluh Abah Selama Ini Membesarkan Kami Akan Sentiasa Dalam Ingatan

Abah..Anugerah Terindah

Sentiasa Bersama Kami Saat Susah Dan Senang 

Abah...Anugerah Terindah

Terima Kasih Kerana Memilih Ibu Yang Terbaik Untuk Kami

Abah ...Anugerah Terindah 

Anak Sentiasa Didahulukan Daripada Dirinya...

Terima Kasih Abah...

Untuk Cinta Dan Kasih Ini 

|| Selamat Hari Lahir Abah ||

Abah....Terima Kasih untuk segalanya...terima kasih kerana menjadi cinta hati kak teh...terima kasih kerana sentiasa bersama kak teh..terima kasih kerana sentiasa mendengar celoteh kak teh...terima kasih kerana sentiasa melayan kak teh...terima kasih kerana sentiasa menerima baik buruk kak teh...terima kasih kerana sentiasa ada semasa kak teh sihat atau tidak sihat...terima kasih untuk kasih sayang ini...terima kasih untuk semuanya....

PALING PENTING

Alhamdulillah...terima kasih Allah kerana telah memilih ABAH yang baik untuk menjadi PELINDUNGKU.... 

semoga abah sentiasa sihat dalam jagaan Allah...semoga setiap langkah ABAH  berada dalam rahmat dan redha Allah.... Semoga kita sekeluarga sentiasa dalam jagaan Allah....moga setiap langkah kita sekeluarga dipermudahkan oleh Allah.... 

kak teh sayang abah...sayang sangat.... 

#Life_Cikgu_Siti
#Life_SAM

Monday, 5 September 2016

Sabarlah Sahabat

on Fb...baca status kawan kawan tiba tiba hatiku terasa tidak keruan melihat status seorang sahabat sewaktu di UPSI dulu.... 

simpati terhadapnya melimpah ruah melihat dia sentiasa dihujani dengan pertanyaan pertanyaan sentap daripada manusia yang kadang kala bercakap tanpa menggunakan hati dan perasaan ini iaitu 

Bila nak ada anak nie????

Allahurabbi...siapa sahabat saya tue yang langsung tiada ilmu alam ghaib untuk mengetahui bila dia ada anak...kalau dia tahu confim dengan bergaya dia akan cakap nanti _____/____/_____ saya akan dapat anak la....

Sabarlah Sahabat...

Walaupun tidak ditakdirkan sekarang awak mempunyai baby...tabahlah sayang kerana Allah itu ada..Allah bersama dengan orang yang sabar... In Sha Allah andainya telah tertulis kalian akan mempunyai baby, suatu hari nanti saat indah itu akan menjelma jugak...jangan berhenti berharap dan berdoa kerana Allah Maha Mendengar... Allah Maha Penyayang.... Ujian semua orang datang dengan pelbagai bentuk...sama ada kita mengerti atau tidak ujian itu... m0ga tabah yer sahabat....

sama lah konsep dengan saya yang tidak kahwin lagi...hari hari dihujani  dengan soalan  bila nak kahwin???

jawapnya senang sahaja... senyum senyum dan senyum.... kerana setiap kali jawap pun mereka tidak puas hati dan bertanya -tanya lagi... 

::: sahabat, awak perasan tak walaupun Allah tak bagi kita baby sendiri tetapi bila ada baby berdekatan dengan kita, nescaya mata baby itu tidak akan berkelip memandang kita...setiap perbuatan kita diintai oleh mata bulatnya...setiap senyuman dan lambaian kita akan dibalas dengan senyuman dan ketawa dari wajah indah itu.... Alhamdulillah nikmat itu pun dah terasa indah :::

|| Moga kita terus bersabar dengan perangai manusia yang prihatin nie ||

|| Moga lepas ini ada rezeki untuk kita ||

|| Yakin dengan janji Allah ||

|| Moga tabah dan kuat sahabat || 

|| Aku menulis bukan kerana nama., tetapi aku menulis kerana cinta ||




#life_cikgu_siti
#life_SAM