MulaKan HARI mu DEngAN

Photobucket

Friday, 27 December 2013

Malunyer

 ♥♥♥
♥♥
 
Assalamualaikum sahabat-sahabat....

erm....lagi berapa hari kita akan masuk tahun baru kan...Alhamdulillah masih lagi diberi peluang untuk meneruskan hidup dan meneruskan perjuangan sebagai seorang guru...

hihih....cakap pasal guru nie..ana nak cerita pengalaman pertama ana berjumpa dengan my hero yang baru.... tahun nie ana dilantik jadi guru kelas.... punyalah berdebar-debar ana nak masuk kelas...maklumlah pertama kali jadi guru kelas....berdebarnya hanya Allah yang tahu....


CIKGU DAN MURID - Miro CornerZ

dengan Bismillah ana mulakan perjalanan sambil mengenggam erat fail dan tatkala disapa ana hanya menganggukkan kepala...ana takut untuk senyum sebab  bagi ana first date ana dengan mereka, ana mesti kelihatan tegas walaupun senyum di bibir xdapat disembunyikan...

sekali apabila ana melangkah dalam kelas, 64 mata memandang ana dan ana mulalah gabra semacam...rasa setiap langkah seperti diperhatikan...atoiiii...hero2...janganlah tengok saya macam tue....

ALHAMDULILLAH....♥♥♥♥♥

di saat diri ana yang tidak terdaya untuk melihat senyuman my hero itu..(macam mana nak teruskan taklimat kerana setiap kali ana cakap dan pandang mereka, mereka hanya senyum sahaja, langsung tidak bebunyi apa2) .datanglah seorang hamba Allah yang merupakan  penolong guru tingkatan untuk kelas ana tue...dialah yang banyak membantu ana untuk menyelesaikan sesi suai kenal untuk hari ini..... 

hihihi....kelakar rasanya....time ana buat lawak pun mereka xgelak...mereka hanya memperhatikan ana seperti baru pertama kali melihat ana...setiap kali ana sebut:

OKEY CLASS......

Terus sunyi sepi kelas tue.... sampaikan kalau  ada orang cicak jatuh pun ana rasa akan bunyi kuat.... hihi..hero2...

Okey semua...nanti ana sambung cerita lagi yer...apappun ana harap my hero tahun nie baik2 lagi....sahabat-sahabat tolong doakan ana dan my hero yer.... (kenapa my hero..sebab my student all boy maaa xde girl...hihihi...)

 
Assalamualaikum ..... ♥♥♥♥♥

No comments:

Post a Comment