Saturday, 28 March 2015

Panggil Aku

Assalamualaikum....

erm...tiba-tiba hari nie nak cerita tentang nama ....

tentu semua orang ada nama kan....tapi adakah kita boleh ingat nama semua orang seperti orang lain ingat nama kita....

aku sendiri pun xtahu kenapa tahun ini sangat susah aku nak ingat nama my student....dah akhir bulan 3 nie...tapi masih ramai yang aku belum ingat nama...nama student yang aku ingat ialah yang selalu bercerita dengan aku, yang baik denganku, yang selalu bertanya, yang nakal, dan untuk yang senyap dan memandang aku tanpa kelip dan tanpa sebarang suara masih belum lagi ku ingat walaupun aku tahu jauh di sudut hati kamu berkata " panggillah aku dengan suaramu wahai guru "

Allahurabbi....kesiannya...terasa susah sangat nak berkomunikasi apabila xingat nama mereka ini.....

kalau dulu senang jer nak ingat nama...tapi sekarang???

||  Entah Kenapa ||

Mungkin salah satu sebab ialah aku tidak cuba untuk berkomunikasi mereka tentang perkara di luar pelajaran seperti tahun2 lepas kot....

kalau dulu,

aku sangat suka tanya apa aktiviti mereka di luar sekolah, apa warna kegemaran, tempat bercuti yang paling mereka suka dan kami banyak berkongsi cerita bersama menyebabkan aku selesa dengan senior mereka tapi dengan student this year sangatlah terasa pelik.....

student this year

- kalau aku masuk kelas dengan senyum, mereka akan bising... jadi nak tak nak aku kena simpan senyuman itu kemas-kemas dalam poket.... jadi bila dah xsenyum macam mana nak mesra kan...macam mana nak ingat nama mereka kan?

- kalau tanya tentang aktiviti selepas sekolah...yang mereka cakap ialah tidur.... huhuhu...jadi perkembangan soalan itu tidak terjadi...aku sendiri pun kadang-kala kehabisan idea untuk memperkembangkan idea..... jadi nak xnak kena teruskan PDP seperti biasa.....

- kalau tanya lokasi lagi best.... bila tanya sungai apa yang awak semua tahu? huhu..tahu tak apa jawapan mereka..sungai ara, sungai nibong..atoiiii...habis semua nama tempat di PP yang bermula dengan sungai disebutnya..... huhuhu....nak pengsan rasanya....

|| Allahurabbi...dugaan bila guru yang lahir tahun naga mengajar anak murid yang lahir  tahun naga..masing-masing nak tunjuk misai masing2...hihihi..potong misai tue baru tahu ||

apapun wahai anakku yang comel....semoga saya tetap kuat dan berjaya ingat nama kalian semua.....


yihaaa.....jadi guru nie seronok namun dalam masa yang sama kena banyakkan bersabar dengan kerenah mereka.... hope one day, i can remember ur name....



- PERMULAAN APRIL DENGAN MISI YANG BARU...HAFAL UR NAME SAYANG.... -

IM TRY MY BEST...GOOD MEMORY....





No comments:

Post a Comment