Friday, 15 May 2015

Air mata

Cerita hari ini....

setitis air mata jatuh ke pipi mengenangkan pelajar yang semakin lama semakin pelik...kalau  yang lepas aku dapat rasakan betapa bertuahnya aku kerana dikelilingi my student yang sangat baik, sweet, prihatin, sopan dan macam-macam lagi....

walaupun kita berbeza agama, jantina,umur dan latar belakang  negeri yang xsama tapi kalian cuba membantuku untuk menyesuaikan diri dengan perubahan itu....dan Alhamdulillah perbezaan itu tidak menghalang untuk kita semua bergelak ketawa, bergurau bersama, berjalan bersama dan tengah-tengah saya selesa dengan kedamaian itu tiba-tiba tahun ini sedikit tergugat sehingga tahun ini ada AIR MATA yang mengalir dari pipi gebu ini..

namun ku tahu AIR MATA itu untuk apa...


::: menangis itu bukan tanda aku lemah.... tapi menangis itu melepaskan beban yang terdapat di hati.... menangis kerana risau nasib mu wahai sayang...menangis itu tanda bukan sedikit sayangku untukmu...sayangku untukmu wahai anak sangat luas...sehinggakan aku sanggup menutup kemarahanku dan tersenyum saat melihat kau tersenyum untukku :::

aku sangat sayangkan mereka.....

moga lepas nie, akan dipermudahkan oleh Allah....


No comments:

Post a Comment