MulaKan HARI mu DEngAN

Photobucket

Tuesday, 25 October 2016

....My First Baby PT3...

sayu rasa hati..sedih rasa hati...

kenapa sayu? 

kenapa sedih?

erm...sedih sebab nak berpisah dengan my first baby pt3...tahun nie last mereka kat sekolah...tahun depan mereka akan melakar sejarah sendiri kerana mereka perlu melangkah keluar dari keselesaan sepanjang tingkatan 1 - 5 yang sentiasa disayangi dan dimanjai oleh guru...

tahun depan mereka tak akan datang sekolah dah...tahun depan juga aku akan mencari senyum senyum mesra mereka...aku akan mula mencari wajah mereka yang mampu membawa seribu senyuman di bibir saya.... sekarang pun sudah mula mencari senyuman mereka..apatah lagi tahun depan.. =(

semoga perjalanan kalian makin indah wahai anak-anak semua.... kalian ialah last pelajar yang saya panggil my hero...kalian layak jadi hero  kerana kalian selalu menjaga hati saya..kalian sentiasa menyenangkan saya..kalian sentiasa berusaha untuk membuat saya  gembira...terima kasih to all my hero untuk kenangan yang sangat manis dan indah ini..

dan aku juga turut buat satu folder dengan nama First Baby PT3...nama folder baru dalam mr lappyku untuk aku simpan gambar aku dengan first baby PT3 nie...aku pilih nama itu sebab bagi aku mereka ini sangat istimewa...mereka macam baby..manja..baik..nakal..dan sentiasa membawa senyuman di bibirku...

aku dulu sangat berbeza dengan sekarang...
dulu, setiap kali aku masuk kelas hanya senyuman yang terukir di bibir dan kadang kala kedengaran suara ketawa aku bergabung dengan mereka...aku akan tinggalkan kelas dengan senyuman sampaikan KP aku tanya, awak pandai marah tak?

sekarang,

aku rasa senyumanku dah kurang dan aku lebih memilih berdiam diri..

:: hati seorang guru ini besar..ia mampu memuatkan semua pelajar di dalamnya dan setiap pelajar mempunyai ruang istimewa di hati guru..ruang istimewa itu akan diisi dengan keistimewaan pelajar tersebut ::

[ ada pelajar istimewa di hati guru bila dia menjadi pelajar yang baik, ada pelajar menjadi istimewa di hati guru dengan sikap hormat menghormati, ada pelajar istimewa di hati guru dengan kerajinannya, ada pelajar istimewa di hati guru dengan kematangannya, ada pelajar istimewa di hati guru dengan ketaatanya dan macam macam lagi ]

my first baby PT3, awak semua sangat istimewa dengan cara yang tersendiri..saya tak perlu cakap pun awak semua mesti sudah tahu kan..  semoga berjaya dalam SPM tahun ini...

|| paling penting awak tahu yang saya pernah menjadi pelajar yang istimewa di hati guru-guru saya ||

#life_cikgu_siti
#life_SAM




No comments:

Post a Comment